Prognose: De næste uger bliver lidt tørrere og lidt varmere end normalt

DMI’s prognoser peger på fortsat sommerligt vejr de kommende uger.

Selv om stormen brager løs udenfor fredag, og det føles lidt køligere end i mange måneder, har varme og tørke ikke sluppet Danmark. De kommende uger – uge 34 og uge 35 ser ud til at ligge 1-3 grader over og lidt tørrere end normalen.

Det siger klimaforsker Rasmus Anker Pedersen fra DMI, der har set på prognoserne.

Kort fortalt siger prognoserne sommervejr til sidste halvdel af august og med et forsigtigt kig ind i første halvdel af september, peger prognoserne på et fortsat sommerligt præg.

Lidt kamp mellem sommer og regn

Rasmus Anker Pedersen henviser til DMI’s månedsprognose, der siger, at uge 33, altså fra på mandag byder det på varierede dage. Højtrykket svækkes og rykker lidt mod øst for at give plads til køligere luft. Det giver mulighed for svage frontsystemer og dermed skydannelse og lidt nedbør.

Det bliver lidt utilregneligt.

Der kommer flere skyer og antallet af solskinstimer bliver mere normalt for en august måned. Evt. regn og byger forventes beskedne i styrke, og ugen former sig derfor tørrere end typisk for måneden.

Temperaturen kan bevæge sig begge veje, men det varme vand omkring os og det beskedne besøg fra passerende fronter tyder på en varmere uge end normalt.

"Der kan blive lidt kamp mellem sommervejr og ustadige forhold, men sommervejret står stærkest", siger han.

Højtryk igen

I uge 34 og 35 byder prognoserne igen på højtryk over Danmark med tørt, solrigt og varmt vejr. Kombinationen af, at Solen står lavere på himlen end i juli, og at der ikke er nogen massiv varme i nærheden af Danmark gør, at hedebølge og tropedøgn ikke er helt så oplagte.

Dog er der stadig risiko for både lummervarme og tordenbyger i disse uger.

"Vi skal dog huske, at jo flere uger frem i tiden, vi kigger, jo større er usikkerheden på prognosen", understreger Rasmus Anker Pedersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle