Dansk direktør om krigen: Vi er dybt berørte og bekymrede for vores folk

Hos udlandslandbruget Zythomir Holding er man lige nu dybt berørt af situationen i Ukraine. Blandt andet kan det få store konsekvenser for bemandingen.

Den russiske invasion af Ukraine, der blev indledt tidligt torsdag morgen, berører adm. direktør for Zythomir Holding, Anders Gundersen, dybt.

Det fortæller han til LandbrugsAvisen torsdag formiddag.

"Vi ved jo ikke meget om, hvad der kommer til at ske, men vi er dybt berørte over situationen", siger han.

Zythomir Holding ejer farmen Halychyna Zahid i Ukraine. Den ligger i det vestlige Ukraine, og dermed langt fra den østlige Donbass-region, der torsdag morgen blev angrebet med russiske bomber.

Alligevel vokser bekymringen i det vestlige Ukraine efter forlydender om, at russiske tropper også vil angribe fra positioner i Belarus. Derudover kom det onsdag frem, at Ukraines regering vil indføre nødretstilstand, hvilket kan få direkte betydning for Zythomir Holding.

"Vi ved ikke, hvordan og om, det kommer til at påvirke vores bemanding, men lige nu er vi bekymrede", siger han.

Nødretstilstanden kan betyde, at alle våbenføre mellem 18 og 60 år skal melde sig til militær tjeneste. Det er dog usikkert, om det også vil ramme Zythomirs svinefarm.

I forbindelse med en lignende situation i 2014 blev ansatte på fødevarevirksomheder fritaget.

Anders Gundersen understreger, at han udover det konkrete med at køre forretningen videre, helt menneskeligt er berørt af situationen.

"Vi har medarbejdere, der har en stor nationalfølelse, ligesom vi har for Danmark – og det er en følelse, vi også deler. Derfor er vi meget berørte lige nu."

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle