Drengedrømmen gik i opfyldelse: Nu kører de på godsets rigtige mejetærskere

Det er hårdt, men ikke til at undvære at være høstmedhjælper, fortæller Nicolaj Haugbyrd, der hjalp med hvedehøsten på Nysø og Stampenborg Gods i Præstø.

Nicolaj Haugbyrd og Jonas Mortensen sad som små knægte i Lundby og lejede på stuegulvet med plastiktraktorer og drømte om at køre de store mejetærskere engang.


Foto: Nicolaj Haugbyrd

Nu er de 20 år, og selv om de ikke er vokset op på et landbrug, så har de sammen med en anden kammerat været høstarbejdere på Nysø Gods i Præstø et par dage under høsten. Der er Jonas i øvrigt landbrugselev. Så legen udvikler sig stadig.  

Nicolaj Haugbyrd, der vil gerne være maskiningeniør og udvikle Claas mejetærskere er til daglig ansat som medhjælper på Øagergaard på sydsjælland.  

"Nu tager jeg et sabbatår og  arbejder jeg i landbruget med malkekvæg og agerer også maskinfører rundt omkring. Og så er jeg lige blevet student fra Teknisk Gymnasium i år", fortæller Nicolaj.

Fredag høstede de hvede af sorten sherif på Nysø Gods.

"Hvedehøsten er den helt store begivenhed, og nok er dagene lange og arbejdet hårdt, men vi elsker det og nyder hvert eneste sekund af det, fortæller Nicolaj Haugbyrd. Størstedelen af hans vennekreds har tilknytning til landbruget.


Foto: Nicolaj Haugbyrd.

Kornvognene trækkes af John Deere 7930 og 7280R, samt en Claas 950. Mejetærskeren er en Claas Lexion 760.

Med til høsten er også Peter som kører mejetærsker og Christoffer og godsforvalter Torben, der kører de andre kornvogne. 

Vandprocenten på hvedehøsten var på 16 procent og udyttet 11,5 ton pr. ha.

Nysø Gods ejes af Marianne Holst og ialt er der 900 hektar med planteavl.


Foto: Nicolaj Haugbyrd


Foto: Nicolaj Haugbyrd.

Med de indsendte fotos deltager Nicolaj Haugbyrd i "Skyd Høsten bedst" 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Obs. artiklen er opdateret kl. 12.48. 

Emneord

Skyd Høsten 2020 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle