Herregård skifter til langsomtvoksende kyllingerace

Frijsenborg Herregårdskyllinger skifter over til den langsomtvoksende kyllignerace fra 2021.

Fra februar 2021 vil alle Frijsenborg Herregårdskyllinger være af en langsommere voksende race. Det melder Coop i en pressemeddelelse.

Frijsenborg Herregårdskyllinger, der tidligere var en del af konceptet De 5 Gaarde, har produceret kyllinger siden 1998 og laver omkring seks mio. kyllinger til Coop om året.

Lensgreve Bendt Wedell, som ejer og står i spidsen for såvel Frijsenborg som Wedellsborg, ser det som et skridt mod bedre dyrevelfærd.

"Vi er haft et tæt samarbejde med Coop i 10 år efterhånden og har altid haft fokus på at sikre kyllingerne de bedste vilkår samt at skabe et bæredygtigt landbrug. Derfor er vi hos Frijsenborg meget stolte af, at vi nu sammen med Coop tager endnu et stort skridt i retningen af bedre dyrevelfærd. At skifte vores kyllinger til en langsomt voksende race giver rigtig god mening i forhold til at sikre en endnu bedre udnyttelse af de verandaer, som vi byggede på alle vores stalde allerede tilbage i 2017", udtaler Bendt Wedell i pressemeddelelsen.

Verandaerne er udendørs arealer, som kyllingerne kan opholde sig på, når vejret tillader det.

Der er de seneste måneder blusset en debat op om dyrevelfærd for kyllinger, hvor flere producenter såsom slagteriet Danpo og deres producenter dropper den traditionelle danske kylling til fordel for den langsomtvoksende race. Den traditionelle kylling, Ross 308, er gennem længere tid blevet udskældt af dyrevelfærdsorganisationer for at vokse for hurtigt.

I dag udgør andelen af dyrevelfærdsmærkede kyllinger mere end 30 procent i Coops butikker, og målsætningen er at det tal skal stige med yderligere 50 procent de kommende 18 måneder.

"Dette er et vigtigt skridt i vores fortsatte arbejde med at løfte dyrevelfærden i Danmark. Med denne aftale med Frijsenborg sikrer, at forbrugerne er med på rejsen frem mod bedre dyrevelfærd. Samtidig sikrer vi endnu flere valgmuligheder for tilvalg af et dansk kvalitetsprodukt med særlig god dyrevelfærd," siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle