Video: Se høstbillederne fra uge 32 - vinder har fået opfyldt drengedrøm

Ugens vinder af en stor høstlagkage er 20-årige Nicolaj Haugbyrd, der endelig har fået sin drengedrøm om at køre store mejetærskere opfyldt.

Som små drenge sad Nicolaj Haugbyrd og hans kammerat Jonas Mortensen på stuegulvet og ræsede rundt med deres plastiktraktorer. De havde en fælles drøm om at køre de rigtige traktorer og mejetærskere.

Og drømmen er i den grad gået i opfyldelse. Jonas Mortensen er i gang med sin landbrugsuddannelse og er nu elev på Nysø Gods. Nicolaj Haugbyrd er høstmedhjælper på Nysø Gods, når han altså ikke er på arbejde på Øagergaard, hvor han er ansat som medhjælper.

"Jeg elsker at være med i høsten, for jeg holder meget af at være ude i naturen. Jeg elsker især at sidde højt oppe i en traktor eller mejetærsker, hvor jeg kan se udover hele marken og følge med i høsten", siger Nicolaj Haugbyrd.

Han vinder ugens høstlagkage med sit flotte billede, hanhar taget midt i hvedehøsten på Nysø Gods i en blodrød solnedgang. 

To første afgrøder

I løbet af ugen har der også været to andre vindere, som har vundet i kategorien 'Skyd Høsten først'. Hos Michael Pedersen på bedriften Snavegården på Fyn var de først med at høste havre. Det blev gjort med hjælp fra otte-årige Otto, som var på besøg hos bedsteforældrene fra Berlin. 

Udbyttet gav 70-80 hkg. pr. hektar mod de normale 60 hkg. Der var derfor også lige ved at knibe med pladsen i siloen, lød det fra Michael Pedersen.

Filip Friis på bedriften Holmsgaard i Sønderjylland var til gengæld først med triticale, da han fik høstet 23 hektar triticalhjem. Det gav et udbytte på 5-5,5 tons pr. hektar og en vandprocent på 14-15. Afgrøden er høstet på uvandet jb1-jb3 sandjord og marken er en 2. års omlægningsmark.

"Det er er meget blandet på marken, men meget sandet generelt, men jeg er faktisk meget tilfreds med det, det er gået meget godt på trods af at det stod meget vådt i efteråret", siger Filip Friis. 

Nu er vi ved at nå slutningen på 'Skyd Høsten først', for vi mangler bare den første til at høste hestebønner.

Vejr til fordel for høstarbejdet

Det har generelt været en skøn uge med en masse indsendelser til Skyd Høsten, hvor I har inviteret os alle sammen med ind i et lille glimt af jeres høst-hverdag.

På bedriften Tanninggaard på Falster har vi været med til fødselsdag i marken. Gårdejere Martin Brandt Dissing kone fyldte år midt i hvedehøsten. Så høstholdet slukkede for maskinerne en stund, mens familien bar flag og fødselsdagshygge ud i solskinnet.

"Det er den 2. august på min mors fødselsdag, og da det er fremragende høstvejr, er der jo desværre ingen hjemme til at fejre den. Så vi må rykke fødselsdagsmiddagen i marken", skriver Rikke til LandbrugsAvisen.

Hos Egon Nissen i Sønderjylland blev vi indviet i et forsøg med at så havren i oktober - for hvis man kan det med vårhvede, så hvorfor egentlig ikke med havren?

"Det var en skør idé, jeg fik i efteråret, fordi så mange prøvede at så vårhvede i efteråret. Da vi har let sandjord med tendens til fygning i foråret tænkte jeg, at måske kunne jeg narre almindelig  havre til at gro i efteråret og udnytte det store rodnet. Hvis det ikke kom, ville vi bare så om i foråret", siger Egon Nissen.

På bedriften Visgaard ved Herning er 17-årige Anders Balle med til sin første høst, hvilket er helt særligt for ham. Han husker tydeligt dengang i børnehaven, da han blev venner med en hollandsk dreng vis forældre var landmænd.

"Vi kunne ikke rigtig tale sammen, men når vi sad på gulvet og legede med plastic traktorer, så gik det fint og jeg har siden dengang sagt at jeg ville være landmand", siger Anders Balle.

Tak for endnu en skøn uge i jeres selskab. Vi håber, endnu flere af jer har lyst til at sende jeres bidrag fra årets høst - LandbrugsAvisen ser i hvert fald frem til mange flere flotte billeder og gode historier.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle