Video: Se billeder fra Skyd Høsten uge 33 samt ugens vinder

På trods af regnen har LandbrugsAvisen fået tilsendt mange fine billeder fra høsten.

Det var med vandpytter, høj vandprocent og små solstrejf rundt omkring i landet, da familier og landmænd var i gang med at høste. På Landbrugsavisen.dk har vi endnu engang modtaget flere gode billeder fra årets høst.

På det fynske gods Gyldensteen føler lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen sig heldig med vejret.

"Det er altid spændende, om der er nok tørre dage. I år har vi været heldige, fordi vi har fået næsten alting høstet med lave vandprocenter, og det er vi glade for. Vi har haft nogle dage med blæst og uden regn, så vi kørte længe i markerne", lyder det fra Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Han tør godt være forhåbningsfuld for brødhvede med et "betydeligt større udbytte" end de normale otte ton pr. hektar.

"Høsten er gået rigtig udmærket. Vi mangler en enkelt dags arbejde på den traditionelle kornhøst, og så får vi travlt med løg og græskar, så det er vigtigt at få lagt høsten fornuftigt i hus," siger han.

Landbruget på Rosenfeldt Gods består af Rosenfeldt og Øjbjerggård godser og omfatter i alt 2400 hektar.

Den seneste ustadige vejrperiode har betydet, at 22-årige Jonas Lund har måtte høste, når der var et hul mellem bygerne.

"Høsten er gået fint, vi har fået pæne udbytter og hvedehøsten er god i år", siger Jonas Lundby, der er underforvalter-aspirant på godset.

Billedet af mejetærskerne Claas Lexion 780 med truende skyer og sol blev også valgt som ugevinderen af 'Skyd Høsten Bedst' for uge 33. Jonas Lundby kan derfor fejre høsten med en stor høst-lagkage med sit billede på.

Apropos fejringer og lagkage, så måtte Mathias Haugaard få sine forældre og søster ud i marken med flag og kage.

Med fødselsdag i august og arbejde som landmand med planteavl, går det meste af fødselsdagen ofte i en mejetærsker.

"Jeg kan godt lide mit erhverv, så det har jeg bestemt ikke noget imod. Der er det altid hyggeligt med besøg, når man sidder alene i mejetærskeren", fortæller Mathias Haugaard, der i sommer blev udlært landmand.

Ligger du inde med et godt, sjovt, smukt eller anderledes billede fra årets høst, kan du deltage via dette link: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, triticale, rug, havre og spinat til frø.
  • Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle